Wednesday, 2 November 2011

Ouhh !! Saya telah di Tag :)

Hye Assalamualaikum..
okeh !! sebenarnya cik bam telah d tag oleh mi.yu dan jugak moyalisa .. perghh !! macm mana la aku nk wat sekali 2 nih.. mau kasi hentam jugakk la nih.. hihi..
Dah tamau berlengah masa, jom kita START !!


Rules games ni :
1. You must post this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new question for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their pages and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back.


11 things about myself :

1. Nama di beri Nur Afiqah Binti Ridzwan
2. Masih menuntut ilmu di UiTM.
3. Anak bongsu.
4. Ada ramai kawan :)
5. Suka merapu
6. Suka tengok cerita seram even setiap kali tengok tutup muka.
7. Suka berangan kawen ngan anak org kaya.. HAHAHA
8. Suka makan..
9.Mempunyai azam yang sama setiap tahun iaitu ingin kuruskan badan..
10. Malas belajar
11. Seorang pendiam.. ( err bole caya ka? hihi)


okeh !!
ni jawapan untuk soalan2 mi.yu.

1. Have you been to overseas? Where? with whom?
hahh !! mestilaaa xpenah :)

2. Describe yourselves in 3 words.
Simple, Comel, Tembam :)

3. Umur berapa sekarang?
baru 19 dowh !

4. Bercadang nak kahwin umur berapa & kenapa?
27, 28 maybe.. sebab nak enjoy dulu. cari duwet..

5. Siapa penyanyi luar negara yang paling di minati? 
Xberapa kenai sangat la. maddi jane kowt

6. Kereta & motor. Pilih yang mana? 
Kereta la..moto cek x geti bawak. :)

7. Tempat lepak paling best?
Dalam bilik aku

8. Sungai Besi dekat mana ye? Ehem.ehem..
Ehemmmm.. kat kedah ta besa g la dengaq ada sungai besi so, kat key ell lah :D

9. Agak-agak berapa jam korang spent time nak online (FB, Twitter, Formspring, Blog..) ?
Selagi tak bosan.. maybe take 2 to 3 hours.

10. Favourite song(s). can give more than one :)
Errr .. lagu jiwang

11. Siapa yang sentiasa memberi inspirasi dalam hidup korang? 
Mestilah parents, ahli keluarga n jugak kawan2.


Ni plak jawapan untuk soalan moyalisa plak..

1. what was your 1st impression of me? 
macam peramah jee.. :)

2. sing(s) that you are listening to when u re sad?
yang boleh kasi meleleh.. hehe

3. when was your first love ? did you still keep all the gifts that he/she gave?
rasanya xpenah jatuh cnta g kot. adiah pun xpenah dapat g hahh.. huhu

4. tell me what is your target fr your result on this friday, 4flat ? pass all subject ? 
Grrrr.. so scared !! no hope to get 4 flat.. dah syukur kalau pass semua. :)

5. The latest movie u watched and with whom?
Boys Over Flower. Alone in room :)

6. ciri-ciri lelaki/perempuan idaman kalbu.
lelaki yang boleh membimbing aku ke jalan yang betul

7. nak study sampai mne, master? 
Nak hbehkan diploma, then ijazah.. kalau ada rezeki insyaallah sampai master.

8. apa makanan yg paling terer sekali korang masak ?
sup kot. haha

9. pernah terlintas di fikiran tk, nk msok program realiti? program apa tu? 
ta penah kot..

10. lagu apa ringtone phone korg sekarang?
kring..kring..kring... (hehehe)

11.nk berapa org ank nnt? 
3 da cukup kot :)


11 soalan dari cik bam plak :

1. nama sape?
2. tinggal mana?
3. berapa beradik?
4. kereta yang paling korang nak naik?
5. antara kawan dan boyfriend, korang pilih sape? 
6. korang suka makan x?
7. tempat korang nak pergi bulan madu?
8. korang nak keja apa? ( kalau xkeja lagi la, kalau dah keja, keja apa? )
9. gadget yang korang ada sekarang?
10. suka baca novel x? novel apa?
11. rumah idaman korang macam mana? 

 hahh !! tudia baqq hang..
panjang gila
perghhhh !! nasib siap jugak.. hihihi 
oke lah. bye :)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca:)

6 comments:

  1. Bab sg besi tuh kalau tak tau p masuk hutan lah woi. HAHAHAHA.

    ReplyDelete
  2. moyalisa : hehe macam ye jee..

    miyu : hahaha.... oqg luaq negara mana taw sg besi kat mna.. hahaha

    ReplyDelete
  3. dah jawap~~ thanks about the tag.. ^^

    ReplyDelete
  4. terernyer dia dapat masak sup..hahaha

    ReplyDelete
  5. ct da jawab soalan kamu tu..bce kt p/s entri terbaru ct dulu k :D

    ReplyDelete